diumenge, 16 d’octubre del 2011

Thaneller (2.341)

El Thaneller és una muntanya als Alps de Lechtal, al Tirol, que ja fa temps que volia fer. Sempre que passava per la carretera que va cap a Reute, a l'alçada de Heiterwang, observava la seva forma piramidal, molt atraient, i m'imaginava per on es podria pujar.
A l'hivern es pot fer amb esquís pel nord, sortint des de l'aparcament del petit telearrastre de Heiterwang. Vista la seva forma piramidal no sembla que amb esquís es pugui fer pel nord, però l'itinierari rodeja la muntanya fins a buscar el seu vessant sud. Deu ser una sortida llarga.
Mirant per internet he vist que es pot fer també des del poble de Berwang, al vessant sud de la muntanya. Marca que és una sortida sencilla i amb camí ben marcat, i com que Berwang està més amunt, a uns 1350m, són menys metres de desnivell. Així que decideixo anar per Berwang.
Berwang és una estació d'esquí petita però que sembla que ha de ser molt bonica. A veure si aquest hivern hi anem amb la Berta. 



















































Començo a pujar per una pista d'esquí orientada directament cap al Thaneller. Al cap de poca estona deixo la pista i començo a flanquejar cap a l'esquerra pel mig del bosc. El camí està molt ben marcat i es nota que és una muntanya molt freqüentada. Aviat em vaig trobant a gent que baixa. Com que és la tarda només em trobo gent de baixada, a aquestes hores la gent no puja. Vaig rapidet i el camí guanya alçada de forma constant i ràpida. En 1hora i quart soc a dalt. Des de dalt es veu el Plansee, el Zugspitze i Reute. 

Horari: 1h15' de pujada, 45' de baixada
Desnivell: 1.016m 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada