dissabte, 17 de març del 2012

Lisenser Fernerkogel (3.298)

Aquest any el Marc i el Raimon decideixen fer la setmana anual d'esquí de muntanya en els meus dominis. Els proposo la zona de Sellrain i l'alberg de Lüsens.
Venen amb avió fins a Munic i després de fer una paradeta a casa continuen al dia següent fins a Sellrain. Decideixen fer el Zischgeles (3.004) des de Praxmar. Diuen que troben molt bones condicions, a la zona alta fins i tot algunes pales de neu pols. Fa quinze dies vaig fer el Zischgeles amb el Cesc i el Jochen i no estava pas gairebé, però sembla que les nevades de la setmana passada han fet canviar la situació.
El dissabte al matí quedem a les 8 al pàrquing de Lüsens. Quan hi arribo està completament ple i els cotxes han d'aparcar al marge de la carretera des de més de 200 m abans del pàrquing. Per sort el Marc i el Raimon m'han guardat un lloc. Em diuen que des de primera hora del matí no han parat de veure grups d'esquiadors anant amunt, hi ha fins i tot més gent que a l'Aneto en temporada alta, diu en Raimon.

Comencem a acostar-nos per zona molt plana cap a la impressionant paret que porta a la gelera de Lisens, vist des de baix sembla impossible pujar amb els esquís als peus per aquesta paret. Efectivament es veu bastanta gent, però com que tot és molt gran i la zona té moltes possibilitats, no tenim la sensació de massificació. Molts tiren per la primera vall cap a la dreta direcció al Schöntal, d'altres van per la següent vall direcció cap al Westfalenhaus, i dels que pujen fins a la gelera encara n'hi bastants que van cap a la Lisenser Spitze. O sigui que hi ha espai per a tothom.
















Anem pujant a bon ritme sense fer gaires parades fins a arribar a la gelera, on fem una ganyipada. Es veuen unes traces de baixada molt espectaculars que baixen de la Lisenser Spitze i ens veiem tentats d'anar-hi, però el nostre objectiu va cap a una altra direcció. Remuntem la cresta per anar a buscar la gelera de Rotgrat fins a arribar a un collet on deixem els esquís. Amb 20 ó 30 minuts superem la cresta que porta al cim. El dia és molt bo i no fa vent. La gelera de Lisens es veu des d'aquí dalt molt gran i els pics que surten al fons molt alts.


















Per baixar seguim la gelera de Rotgrat en comptes d'anar per on hem pujat. La neu és força variada, en general no gaire bona. A dalt dura-ventada, més avall més tova i amb moltes traces.




Desnivell: 1.734m
Horari: 6h 12'
Raimon, Marc i Josep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada