diumenge, 5 de desembre del 2010

Zuckerhütl (3.507)

El Zuckerhütl és, amb els seus 3.507 metres d'alçada, el cim més alt dels Alps de Stubai. És una muntanya que, sobretot a la primavera i a l'estiu, és molt freqüentada, per una banda per ser la més alta de la zona i per l'altra per la seva fàcil aproximació si es fan servir els remuntadors de l'estació de Stubai-Gletscher.
Amb dos telefèrics pujem fins a la cota màxima de l'estació, el Schaufeljoch (3.170). Baixem per una pista fins aproximadament la cota 2.800. Posem pells i deixem l'estació d'esquí. No hi ha traça i no hi ha ningú excepte nosaltres tres. Aviat ens posem a la gelera del Pfaffenferner, primer amb fort desnivell i després molt més pla fins a saltar el coll Pfaffenjoch. 

El coll Pfaffenjoch (3.213)

Fem un llarg flanqueig per sota el cim rodejant-lo completament fins a buscar el coll Pfaffensattel, ben bé a l'altre vessant. Es comença a girar vent i la visibilitat es redueix. Fa molt fred!


Comença a bufar el vent i el fred és molt intens

En Jochen i en Martin

















En el coll deixem els esquís i amb crampons iniciem l'últim tram d'aresta. És molt dret, potser 50 ó 60º. No portem piolet però per sort la neu és relativament bona. Amb molt de compte anem guanyant metres enmig de la ventisca i el fred, obrint traça a trams fins als genolls. Se'm gelen les pestanyes i em queden els ulls com enganxats pel gel. Des del cim les vistes han de ser espectaculars, però nosaltres no tenim gaire visibilitat i el fred convida a no entretenir-se gaire. La màquina de fer fotos no funciona, amb el fred la bateria ha deixat de funcionar. La cantimplora està també completament gelada.

El Zuckerhütl (3.507), el cim més alt de Stubai

Amb molt de compte desfem el camí fins als esquís. El flanqueig és lent, entre el vent que bufa, la neu ventada i el poc desnivell s'ha d'anar remant fins al Schaufeljoch. A partir d'aquí tenim un bon descens per sobre la gelera fins a retrobar l'estació d'esquí. Posem pells i remuntem per la pista d'esquí els 400 metres de desnivell que ens separen del Schaufeljoch. Ens espera un descens increïble, la pista anomenada Wilde Grub'n té 10 Km de longitud i gairebé 1.500m de desnivell. Llàstima que la visibilitat no és bona i no es distingeix el relleu.

Desnivell ascens: 1.220m
Desnivell descens: 2.991m
Horari: 6h38'
Participants: Jochen, Martin i jo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada